Sander: “Meteen contact van wederzijds respect.”
Begin 2017 zat Sander Timmermans (30) met een serieus dilemma. Hij kon kiezen tussen twee nieuwe werkgevers en wist nog niet goed welke koers hij voor zichzelf wilde uitstippelen. De allereerste kennismaking met Alpha IT zorgde meteen voor de doorbraak. Het contract was snel een feit.

Een goed gesprek kan wonderen doen. In jouw geval mogen we dat letterlijk nemen.

Zeg dat wel. Onze eerste kennismaking verliep in een losse, ongedwongen sfeer, wat ik sowieso enorm op prijs stel. Er was direct een contact van wederzijds respect. Natuurlijk wist ik via het extern bureau dat het ging om de specifieke vacature van fullstack developer. Maar ik voelde ook vrij snel de interesse in mijn individueel profiel. Er werd ook onmiddellijk rekening gehouden met het traject dat ik zelf in mijn carrière voor ogen had. Vaak is een dergelijk onderhoud eenrichtingsverkeer. Dat was hier niet het geval.

Aangename kennismaking, maar wat sprak je zelf aan in de missie van Alpha IT?

Te veel om op te noemen, eigenlijk. Know how, dynamiek, flexibiliteit, streven naar kwaliteit,… Ik was er vlug van overtuigd dat dit een bedrijf was dat in superlatieven spreekt, maar ze ook in de praktijk brengt. Bovendien werkt Alpha IT met een jong team, wat de onderlinge verstandhouding en communicatie alleen maar bevordert. En, last but not least: ik krijg hier de unieke kans om ervaring op te doen in verschillende bedrijven en sectoren. Zo creëer ik niet alleen de nodige afwisseling in mijn dagelijkse job, maar weet ik ook mijn skills stelselmatig te verbreden en te verdiepen. Mooi meegenomen, niet?

Intussen ben je aardig gerodeerd. Worden je steile verwachtingen ietwat ingelost?

Mij hoor je niet klagen. Mijn front-end ervaring heb ik inmiddels goed kunnen aanscherpen, dat was een eerste doel. Ik ben ook al redelijk bedreven in React, ook een belangrijke troef. En er is het voordeel dat ik al gehaald heb uit die afwisseling van werkomgeving. Mijn eerste ervaring bij Sigura zal me natuurlijk altijd bijblijven, bij wijze van vuurdoop. Maar de ware bonus ligt in het omgaan met en adapteren aan de diverse types van werkgever. Dat aspect geeft een enorme boost, zowel op het vlak van maturiteit als zelfvertrouwen.

Plus: door die ingebakken variatie ontloop je de fameuze sleur?

Correct. Elke werkervaring leidt tot een extra pakje routine, maar voor ‘sleur’ en ‘automatische piloot’ is hier absoluut geen ruimte. Het bedrijf levert trouwens alle mogelijke inspanningen om dergelijke risico’s compleet uit te sluiten. Binnen Alpha IT worden heel geregeld gezamenlijke events georganiseerd om de samenhang, de sfeer en de spirit te stimuleren. Neem van mij aan dat er tijdens de tweewekelijkse Alpha Bar weinig te merken valt van ‘sleur’ binnen de groep.