Pieter: “Ik zag meteen dat ik hier een rol had.”
“Alpha IT denkt en werkt out of the box en dat heb ik graag.” Aan het woord is Pieter Kempenaers (25), developer bij Alpha IT. “Van bij de start lag de focus heel sterk op algemene technische kennis in de plaats van specifieke ervaring met frameworks. Voor mij was het duidelijk: dit bedrijf zoekt goede developers, geen one trick ponies.”

Pieter, je bent pas actief bij Alpha IT. Dat vraagt om een voorgeschiedenis.

Die is vrij kort, hoor. Ik studeerde af als professionele bachelor in toegepaste informatica en waagde meteen mijn kans op de arbeidsmarkt. De voorbije twee jaren was ik tewerkgesteld als developer bij My Force. That’s it.

En dan de sollicitatie bij Alpha IT. Waarom precies daar?

Omdat ik na het signaal van de recruiter toch wel wat meer wilde weten over dat jonge bedrijf. En wat bleek? Zowel het profiel van de onderneming als dat van de werknemers zag ik perfect in lijn met mijn eigen professionele behoeften. Bij de eerste click op de website zag ik al een team waarin ik een rol te spelen had.

Hoe verliep de eerste date bij Alpha IT?

Super. Positief. Gemoedelijk, ook. Verrassend genoeg werd er door de zaakvoerder geen monoloog gehouden over het bedrijf en hoe gelukkig ik mocht zijn om bij hem te mogen werken. De rollen waren omgekeerd. Ik voelde heel sterk de overtuiging dat hij in mij een profiel zag dat zou passen binnen het bedrijf.

Dat is de juiste focus. Maar je kreeg toch ook wat informatie over de jobinhoud?

Je weet natuurlijk dat je in consultancy projectmatig actief bent. Maar ook op dat vlak maakt Alpha IT blijkbaar het verschil. Ik merkte vrij snel dat deze onderneming niet het zoveelste doorgeefluik is om een fee op te strijken. Nee, als Alpha IT ergens bij betrokken is, wordt ook het begrip ‘project management’ heel ernstig genomen. Geen half werk, alles pico bello in orde. Zo heb ik het graag.

Voel je je ook nauw betrokken in dat hele proces?

Zonder meer! Bij Alpha IT vindt men het belangrijk dat iedere partij een stem in het debat heeft. Cruciaal is de focus op solide projecten en een perfecte opvolging. Dat vergt introspectie en interactie. Ik hoor vaak griezelverhalen, waarin de keuze en de mening van de consultant buiten de discussie worden gehouden. Alpha IT doet daar gelukkig niet aan mee.