Nicolas: “Die enorme wil om te slagen.”
De 25-jarige Nicolas Decroos studeerde interactive multimedia & design. Sinds februari 2017 is hij aan de slag als developer bij Alpha IT. “Ik verwacht voor AlphaIT een sterke groei”, aldus Nicolas. “Maar het zal steeds een bedrijf blijven waar de kwaliteit primeert.”

Jouw eerste contact met Alpha IT is redelijk bijzonder te noemen.

Ja, het was lange afstand. Ik volgde een stage in Canada toen ik solliciteerde bij Alpha IT. Ik zocht een jong, groeiend bedrijf met een goede sfeer en botste op die beloftevolle onderneming in Sint-Niklaas. Enkele dagen later had ik mijn eerste skype gesprek met de patron. Het klikte meteen. Ik voelde dat Alpha IT op het juiste spoor zat en dat de wil om te slagen optimaal was.

Je vond dan al het bedrijf van je leven, maar vond je ook de job van je leven?

De job van consultant was wel degelijk een bewuste keuze. De diversiteit is geweldig. Je komt in contact met verschillende platforms, frameworks, programmeertalen, etc. Je leert geregeld nieuwe bedrijven, nieuwe culturen, nieuwe mensen kennen. Dat heb ik nodig om te groeien, om persoonlijk en professioneel te verbeteren.

Wat is de balans na negen maanden Alpha IT? Voel je al een beetje ‘groei’?

Het was natuurlijk even aanpassen. Voor ik van start ging bij Alpha IT lag mijn focus in hoofdzaak op back-end talen à la PHP. Maar in mijn eerste project werkte ik plots als full stack developer en kwam ik in contact met Angular. Het lukte, wonderwel. En intussen heb ik een heleboel bijgeleerd. Ik merkte hoe bedrijven uniek zijn in hun aanpak. Ik ondervond hoe je best omgaat met probleemsituaties. Hoe je een nieuw framework aanleert. Enzovoort, enzovoort.

Elke werknemer is bijna lyrisch over Alpha IT. Het lijkt wel doorgestoken kaart…

No way! In dit bedrijf weet je gewoon vanaf dag één waar je aan toe bent. Er bestaat geen ‘hidden agenda’, alles is transparant, de communicatie is eerlijk en open. Alle medewerkers zijn toppers. Er heerst een goede sfeer onder de collega’s, die niet elk de beste willen zijn maar er als team het beste van willen maken. We vormen ook een jonge groep. Als consultant word je constant opgevolgd, op een constructieve manier. Is er een probleem, geraak je er op een makkelijke manier wel uit. Dat is toch zalig?

Na zoveel lofzang is er maar één conclusie: exit Canada, je blijft in België?

Ik blijf bij Alpha IT, zoveel is zeker. Dit is nu mijn focus en de beste waarborg om sterker te worden als developer. Je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt, maar één ding is zeker: die van Alpha IT oogt rooskleurig…