Daan: "Ik kon niet wachten om te starten."
De 25-jarige Daan Dedeckere is bij Alpha IT actief als front-end consultant. “Toffe job, toffe collega’s en flink wat perspectieven”, zegt hij met een brede glimlach. “Ik ben pas goed een jaar in dienst, maar het is ongelooflijk wat ik al heb bijgeleerd!”

Daan, je hebt duidelijk de zin en de smaak te pakken?

Ja, absoluut. Na mijn opleiding in grafische en digitale media had ik me vrij snel een beeld gevormd van wat ik beroepshalve wilde betekenen. En dan moet je een beetje geluk hebben. Dat geluk heb ik gevonden bij Alpha IT. Geen kwaad woord over mijn vorige werkgever, maar de job werd me gewoon te eentonig. Ik wilde progressie, mezelf ontwikkelen, boeiende uitdagingen aangaan,… Steeds maar meer van hetzelfde, daar pas ik voor.

Vandaar dus in het voorjaar van 2016 jouw sollicitatie bij Alpha IT. Klikte het meteen of zat je toch nog met twijfels?

In geen geval. Ik had een bijzonder goed gevoel, al meteen na het eerste gesprek. Dàn al werd het me duidelijk dat er een perfecte match was tussen mijn eigen doelstellingen en de visie van het bedrijf. Eerlijk gezegd, ik kon niet wachten om te starten.

Een duidelijk geval van liefde op het eerste gezicht. Maar wat was dan precies die bijzondere match?

Om te beginnen de uitgesproken ambitie om je te onderscheiden van de middelmaat. Het bedrijf wil niet minder dan de beste service aanbieden, ik wil dat ook. Het bedrijf wil groeien en biedt tegelijk ook de medewerkers alle mogelijkheden om individueel en professioneel te groeien. Daarom is die variatie in taken, opdrachten en projecten ook structureel ingebouwd. Wie zich wil vervelen, is hier echt niet op zijn plaats.

Als consultant werk je steeds op externe projecten. Waarin schuilt dan die meerwaarde van Alpha IT?

Tja, eerst en vooral natuurlijk op het technische vlak, de klassieke expertise. Twee, de interne support: qua communicatie loopt alles vlot en de interne support is geweldig. Er is altijd iemand bereikbaar. Ook de teamspirit is een handelsmerk van Alpha IT. Wat er ook gebeurt, je staat er nooit alleen voor. Wij zijn stuk voor stuk believers, collega’s en kameraden.

Voel je je intussen al sterker en straffer dan een jaar geleden?

Nou en of! Mijn vaardigheden zijn er fors op vooruit gegaan. Vooral bij Niko heb ik veel bijgeleerd. Maar gewoon ook dat meedraaien in een fijn bedrijf, dat afstemmen met diverse teams en dat samenwerken aan een product waren heel verrijkende ervaringen. Waar ik zal staan op mijn dertigste, weet ik nog niet. Maar ik zal alleszins een veel betere developer zijn…